yurada 125x125
06_03_slapen_relaxen_125x125
mesetoiles 125x125
bulbby 120x600

Hoe koop ik het juiste autostoeltje?

Sinds maart 2006 is het verplicht om kinderen kleiner dan 1.35m in een autostoeltje of op een zitverhoging te vervoeren. Let er bij de koop van een autostoeltje op dat het stoeltje ECE keurmerk met nummer 03 of 04 heeft. Op deze sticker is ook te zien hoeveel de baby maximaal mag wegen voor deze autostoel. Verder zijn er nog een aantal regels voor het gebruik van autostoeltjes:

 

Let op de hoogte van het autostoeltje

De baby mag met de bovenkant van zijn oren niet boven de rugleuning uitkomen.

Bevestig het autostoeltje tegen de rijrichting in

De veiligste plaats is achterin de auto. Op de passagiersstoel mag alleen wanneer daar geen airbag aanwezig is. Door een airbag, ook een uitgeschakelde airbag, kan uw kind ernstig letsel oplopen!

Bevestig het autostoeltje met een driepuntsgordel

Maak het autostoeltje volgens het boekje vast met een driepuntsgordel, zodat er nauwelijks speling is. Een autostoeltje met een Isofix systeem, zoals de Maxi Cosi CabrioFix, wordt op een andere manier bevestigd, mits de auto een dergelijk systeem toelaat. Deze manier is veiliger en gebruiksvriendelijker.

Vervang een autostoeltje na een botsing

Het autostoeltje kan onzichtbaar beschadigd zijn, waardoor het niet meer veilig is.

Koop geen tweedehands stoeltje dat ouder is dan 6 jaar

Vraag ook na of er nooit een ongeluk gebeurd is tijdens het gebruik van het autostoeltje.

Een autostoeltje is niet geschikt voor langdurig gebruik

Als advies wordt een gebruik van maximaal twee uur per dag aangehouden vanwege de beperkte bewegingsvrijheid. Heb je een lange autorit voor de boeg? Houd regelmatig pauze zodat je kindje even vrij kan bewegen.

De stoerste draagdoeken voor mama's én papa's! - 27 februari 2010

Draagdoek.nl is dé naam voor trendy baby- en peuter-draagdoeken en bijbehorende accessoires. Draagdoek.nl heeft een einde gemaakt aan het tijdperk van de uitsluitend praktische en saaie draagdoek. De draagdoeken kunnen worden geselecteerd uit voorraad, maar klanten kunnen ook eigen trendy draagdoeken en/of accessoires samenstellen.

Draagdoek.nl

Lees meer » 

Kinderstoeltje - 26 februari 2010

Goedkope kinderzitjes en Quinny kinderwagen van Buzz, Zapp en Speedi. Op zondag is deze shop gesloten.

Bezoek de webites